Karabağ Meselesi ve Hocalı Katliamı

Program Mimar Sinan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Nesrin Sarıahmetoğlu’nun konuşmasıyla başladı ve Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Okan Yeşilot’un konuşmalarıyla devam etti. Prof. Dr. Nesrin Sarıahmetoğlu, Karabağ meselesini daha ziyade tarihî süreç itibariyle değerlendirirken Prof. Dr. Okan Yeşilot, konu ile ilgili genel değerlendirmelerde bulundu.

Program sonunda, Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Deniz ve Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Harun Duman tarafından konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi. Katılımcılara ise editörlüğünü Prof. Dr. Okan Yeşilot’un üstlendiği Revan Türkleri Erivan Türk Yurdudur adlı kitap dağıtıldı.