Kuyumculuk ve Mücevherat Tasarımı Bölümü’nde Uluslararası Workshop

Grafiek en Tekenkunst (Graphic and Drawing Arts) Luca School of Arts Ghent (Belçika) okulunun “Genişleyen Duvarlar” projesi kapsamında 2 Nisan tarihinde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Kuyumculuk ve Mücevherat Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Öğr. Gör. Dr. Çimen Bayburtlu ile workshop düzenlendi.

“Genişleyen Duvarlar” etkinliği her öğrenim döneminde iki kere tekrarlanıyor ve her seferinde farklı bir şehir ya da ülke ziyaret edilip oranın yerli sanatçıları ile buluşuluyor. Bu sene çalışma İstanbul’da gerçekleştirildi.

Proje, öğrencilerin ziyaret edilen ülkelerdeki sanatçıları tanımak, işlerini incelemek, yaşadıkları coğrafya ile olan ilişkilerini irdelemek, güncel sorunları sanatlarına nasıl aktardıklarını anlamak, kültürel değişkenlerin yaratıcılığa olan etkilerini sorgulamak ve bir sanatçının tüm ikincil kimliklerinin ötesinde kendini sanatı aracılığıyla ne şekilde var ettiğini çeşitli kültürlerde yeniden keşfetmek amacını taşıyor.