Maksimalizm ve Minimalizim Kadın Modası

Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dilek Tüm Cebeci’nin düzenlediği defilede, açılış konuşmasının ardından, 2. sınıf örgün ve ikinci öğretim öğrencilerinin Ürün Biçimlendirme dersinde Öğr. Gör. Nihal Aydaş gözetiminde hazırlamış oldukları kıyafet tasarımları sunuldu.

Defile iki ayrı temalı iki bölüm halinde sunuldu. İlk bölümde video ve görsel çalışmaların ardından, birinci tema olan minimal moda anlayışı ön plana çıkarıldı. Özellikle yalın ve sade tasarımlar, siyah ve beyazın öne çıktığı ve pastel tonların kullanıldığı tasarımlar sunulurken, ikinci bölümde bu moda akımına karşıt son derece abartılı, canlı renklerin hakim olduğu ve aksesuarlarla zenginleştirilmiş giysi tasarımları sunuldu. Defilenin ardından öğrenci tasarımlarından oluşan sergi çalışmalarına geçildi. Defile ve sergi, akademisyen, öğrenci ve sanatseverler tarafından beğeniyle izlendi.