Marmara’da “Mehmet Akif” günü

Mehmet Akif Ersoy ölümün 76. yıldönümünde Marmara Üniversitesi’nde anıldı.

Marmara DKAP Kulübü ve MHD Kulübü’nün düzenlediği Mehmet Akif’i Anma Programı, Prof. Dr. Ahmet Koç’un sunumu ve televizyon programcısı Serdar Tuncer’in katılımıyla gerçekleşti.
Prof. Dr. Ahmet Koç sunumunda Mehmet Akif’in doğumundan ölümüne kadar geçen zaman dilimlerini ayrıntılı bir şekilde değerlendirdi. Mehmet Akif’in akla gelen her dalda başarılı olduğunu, ülkemiz ve milletimize sağladığı katkıların da yadsınamaz olduğunu vurgulayan Ahmet Koç, “Akif, Osmanlı’nın en buhranlı dönemlerini yaşayan ve o dönemki sorunların çözümü için gece gündüz çalışan büyük bir üstattır. Programımızın amacı; Mehmet Akif’i anlamak, anlatmak ve gençlerimizin onu model almasını sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

Serdar Tuncer ise Mehmet Akif’in şiirlerini okuyarak coşkulu bir şiir dinletisi gerçekleştirdi. Akif’i okumanın ve onu anlamanın önemine değinen Tuncer, “Aslında en önemlisi Akif olabilmek ve kendini onun yerine koyabilmektir.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda ise Prof. Dr. Ahmet Koç ve Serdar Tuncer’e, kulüp üyeleri tarafından çiçek takdim edildi.

HIZLI ERİŞİM