Marmara TÖMER Konseri

Marmara Üniversitesi 3. Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri kapsamında üniversitemizin yabancı uyruklu öğrencileri 09.05.2018'de 125. Yıl Açık Amfisinde Türkçe şarkı ve performanslardan oluşan bir etkinlik düzenlediler.

May

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Harun Duman'ın başkanlığında gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, Türkçe şarkıları seslendirmek üzere koro düzeninde sahne aldılar. Uzun İnce Bir Yoldayım, Çanakkale Türküsü, Üsküdar'a Gider İken, Arkadaşım Eşek ve Hoş Gelişler Ola gibi eserleri seslendiren öğrenci korosunu Şef Engin Atalay yönetti. Koronun konserinin ardından solo performanslara geçildi. Öğrenciler şarkı, dans ve enstrümanlarla ülkelerine ait kültürlerini tanıttılar. Program, davul ve zurna eşliğinde halay ile devam etti. Yabancı öğrenciler, öğrendikleri Türk halaylarını hep birlikte oynadılar ve güzel oynayan ilk üç öğrenciye hediyeler verildi.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 11.05.2018 16:27:49 tarihinde güncellenmiştir.