Marmara Üniversitesi 3. Kez NAFSA'da

ABD’nin Philadelphia şehrinde 27 Mayıs – 1 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyonda 100’ü aşkın ülkeden 10 binin üzerinde ziyaretçi hazır bulunurken, Marmara Üniversitesi “STUDY IN TURKEY” çatısı altında katılım sağladı. Üniversitemizi, Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi Direktörü Prof.Dr. Nuri Tınaz ve Direktör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Mert Denizci temsil etti.

Vakıfbank’ın sponsorluğunda katıldığımız “Çok Seslilik ve Ortak Sorumluluklar” temalı konferansın en önemli konuşmacı konuklarından biri de eski First Lady Laura W. Bush idi. Bush yaptığı konuşmada, diğer panel ve seminerlerde uluslararası eğitimin daha barışçıl, daha saygın ve daha birbirine bağlı global bir yapıya bürünmesi için yapılması gereken çalışmalardan ve sorumluluklardan bahsetti.

Üniversitemizin uluslararasılılaşması yönünde yeni iş birliklerinin oluşturulması ve anlaşma zeminlerinin sağlanması için özellikle Latin Amerika’dan Kolombiya, Meksika ve Şili'ye; Asya’dan Çin, Hindistan ve Kore'ye kadar karşılıklı temaslarda bulunuldu. Aynı zamanda mevcut ortaklarımızla da değişim programları hakkında görüşülerek iyi niyetlerimiz iletildi, anlaşmaların devamlılığı ve daha kapsamlı hale getirilmeleri için görüş birliğine varıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçilerin büyük ilgiyle karşıladığı üniversitemizi ve Türk Kültürü'nü simgeleyen tanıtım malzemeleriyle promosyon ürünleri, fuar alanının en dikkat çeken unsurları oldu. Katılımcılar önümüzdeki yıl Washington’da buluşana dek verimli ortaklıkların ve anlaşmaların gerçekleşeceği bir yıl olması temennisiyle birbirleriyle vedalaştılar.

 

 

HIZLI ERİŞİM