Marmara Üniversitesi Avrupa’nın En Büyük Uluslararası Yükseköğretim Fuarında Temsil Edildi

11-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa’nın en büyük eğitim fuarında üniversitemizi, Ofis Direktörü Prof. Dr. Nuri Tınaz, Direktör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Mert Denizci ve ofis personeli Emel Özel Çal ile Emre Yastıoğlu temsil ettiler.

Dünyanın en büyük ikinci uluslararası yükseköğretim fuarı olan EAIE’ ye dünyanın 95 ülkesinden 5700 akademisyen, idari personel ve ilgili kurum çalışanları ile birlikte binlerce ziyaretçi katıldı. Üniversitemizin uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda, özellikle Hindistan, Çin, Güney Kore, Malezya, Endonezya, Rusya, Brezilya gibi çeşitli ülkelerde yer alan üniversite yetkilileri ile karşılıklı görüşmelerde bulunulmuş ve 60 kadar yeni Erasmus ve ikili anlaşma imzalanması için görüş birliğine varılmıştır. Halen ülkemizde en çok sayıda Erasmus öğrencisi alan üniversite konumunda olan Marmara Üniversitesi, yapılacak olan bu ortaklıklarla birlikte daha da yüksek bir tercih edilme oranına ulaşacaktır.

Study in Turkey çatısı altında 23 Türk Üniversitesi ile birlikte stant açan Marmara Üniversitesi, ziyaretçilerine sunduğu tanıtım malzemeleri ile her fuarda olduğu gibi bu yıl da büyük beğeni ve takdir kazandı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu/Eğitim Ekonomisi İş Konseyi (EEİK) koordinasyonu ile düzenlenmiş olan EAIE 2018’e üniversitemizin katılımı sonrasında, DEİK EEİK Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar’a katkılarından ötürü teşekkür ederek, gelecek sene Helsinki’de düzenlenecek olan fuarda da bir araya gelme temennilerini iletti.

 

 

HIZLI ERİŞİM