Marmara Üniversitesi En Başarılı Üniversiteler Arasında

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 2017 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) doğrultusunda hazırlanan değerlendirme raporu 26.07.2018 tarihinde yayımlandı. Rapora göre Marmara Üniversitesi, en başarılı üniversiteler arasında gösterildi.

Tem

Raporda, öğretmen atamalarında kullanılan KPSS puan ortalamalarına göre 16 bölümde en başarılı üniversiteler belirlendi. Marmara Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği ve Tarih Öğretmenliği bölümlerinde birinci sırada yer aldı.

Üniversitemiz Fizik Öğretmenliği, İngilizce Matematik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Coğrafya Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Fen ve Teknoloji/Fen Bilimleri Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği bölümlerinde ise ilk 10 üniversite arasında gösterildi. Raporla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 02.08.2018 10:11:46 tarihinde güncellenmiştir.