Marmara Üniversitesi Folklor Kulübü Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali'nde

Taşköprü Belediyesi’nin ve  UNESCO’ya bağlı olarak çalışan, 95 üye ülkesi bulunan, uluslararası folklor festivalleri yapıp ülke kültürlerinin tanıtılmasına ve ülke dostluklarının gelişmesine yardımcı olan uluslararası kuruluş CIOFF’un (International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts) katkılarıyla bu yıl 32’ncisi düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali’ne Peru, Kolombiya, Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye’yi temsilen Marmara Üniversitesi Folklor Kulübü katılım gösterdi. Kulübümüz festival boyunca Artvin, Fethiye, Kırklareli ve Aşuk Maşuk oyunlarıyla izleyenleri büyüledi, çeşitli ülkelerden gelen ekiplere hediyeler dağıtıldı. Aynı zamanda ulusal ve yerel birçok basında yer aldı. Ülke genelinde sayılı festivaller arasında yer alan Taşköprü Sarımsak Festivali her yıl olduğu gibi görkemli bir şekilde tarım fuarı, sünnet şöleni, çeşitli yarışmalar, paneller ve konserlerle sonlandı.