Marmara Üniversitesi Mezunu Girişimcilerden Global Bir Başarı Öyküsü

Etkinlikte, Türkiye’de ve Latin Amerika’da yoğun ilgi gören ve  Ocak 2017’den bu yana 2.5 milyon kişiye ulaşan; Türkçe, İngilizce, Almanca, İspanyolca, Portekizce olmak üzere 5 farklı dilde aktif olan mobil meditasyon uygulaması Meditopia’nın başarı öyküsü ve globalleşme serüveni konuşuldu.

Fatih Mustafa Çelebi, girişimciliğin özünü “Gerçek sorunlara gerçek çözümler bulmak” olarak özetledi. Meditopia’nın insanların yaşam kargaşasından kaçabilmeleri, kendi duygularına kulak verebilmeleri amacıyla üretildiğini söyledi . Projenin mutfağında psikologların ve meditasyon hocalarının da bulunduğu yetenekli ve titiz bir ekip olduğunun altını çizdi.

Serüvenlerine Temmuz 2015’te “Yedi70” isimli;  yaşlıları topluma katmayı amaçlayan yatırımlarıyla başladıklarını anlatan Berk Yılmaz ise,  girişimciliğin doğasında “deneme yanılma” olduğunu öğrendiklerini, her yanılgıdan bir ders çıkardıklarını ifade etti.

Dünyanın hızla gelişmesinin ve değişmesinin globalleşmeyi beraberinde getirdiğini söyleyen konuşmacılar, globalleşmenin özünde “yerelleşmenin” yattığını bu nedenle uygulamalarını, ulaştıkları ülkelerin etnik kimliklerine adapte ettiklerini anlattı.

Söyleşinin sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan genç girişimcilere, MEZOF Koordinatörü Doç. Dr. Bülent Yılmaz tarafından plaket takdim edildi.

 

HIZLI ERİŞİM