Marmara Üniversitesi’nde İŞKUR Hizmet Noktası Açılış Töreni Gerçekleşti

Marmara Üniversitesi öğrencilerini istihdama katmak amacıyla yapılan işbirliğiyle ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı semineri, Türk Alman İşbirliği Kurumu’ndan Ruth Halle açtı. Çalışma ve İş Kurumu İstanbul İl Müdürü Yunus Yelmen, MARKAM (Marmara Üniversitesi Kariyer Merkezi) Koordinatörü Prof. Dr. Berat Bir, MEZOF (Marmara Üniversitesi Mezunlar Ofisi) Koordinatörü Doç. Dr. Bülent Yılmaz ve My Staff Firmasından İK Uzmanı Merve Aydın konuşmacı olarak katıldılar.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Yelmen, İŞKUR’un ülkemizde istihdam sağlayabilmek adına çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Hem iş arayanlara hem iş verenlere daha iyi hizmet verebilmek adına bünyelerindeki 638 çalışanın “iş koçluğu” hizmeti verdiğini sözlerine ekledi. 2018 yılında Türkiye genelinde 1 milyondan fazla başvuru alan İŞKUR’un üniversite öğrencilerini istihdama katmak istediğini aktardı. Marmara Üniversitesi işbirliğiyle açılan İŞKUR Artı Hizmet Noktası’nda, öğrencilere Türkiye genelindeki açık iş pozisyonlarını sunmayı amaçlayan bir ekip olacağını belirtti.

MARKAM Koordinatörü Prof. Dr. Berat Bir, İŞKUR ile işbirliği içinde olduklarını ve güzel işlere imza atacaklarını söyledi. MARKAM ile Marmara Üniversitesi öğrencilerini çok çeşitli firmalarla buluşturdukları etkinlikleri anlattı. Kariyer Merkezi (MARKAM) olarak 30 Nisan 2019'da düzenleyecekleri Kariyer Fuarı hakkında bilgilendirme yaptı.

MEZOF Koordinatörü Doç. Dr. Bülent Yılmaz, bu projenin İstanbul’da ilk kez okulumuzda uygulandığını söyledi ve her zaman destek vereceklerini ekledi. Günümüz şartlarında rekabet ortamının çetin olduğunu söyleyen Yılmaz, İŞKUR işbirliğinin öğrencilerimize yol haritası olacağını, doğru yönlendirme ile başarının sağlanabileceğini belirtti.

My Staff Firması İK Uzmanı Merve Aydın, My Staff Kurumunun 2001 yılından beri personel istihdamı sağlayan bir insan kaynakları firması olduğunu anlattı. Marmara Üniversitesi ve İŞKUR ile birlikte çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Aydın, öğrencilere yarı zamanlı iş olanakları sağladıklarını, düzenledikleri etkinliklerde öğrencileri kurumlarla biraraya getirerek, network kurmalarını sağladıklarını aktardı.

 

HIZLI ERİŞİM