Mekatronik Mühendisliği Kulübü Robot Olimpiyatlarında Derece Aldı

Marmara Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Kulübünü temsil eden ekip, tasarladıkları robot ile 9-10 Mart tarihlerinde Bursa Kültür okullarının düzenlediği ROBOLUTİON19 yarışmasının Arazi Kategorisinde ikinci, 6-7 Nisan tarihlerinde ise Gebze Teknik Üniversitesi’nin düzenlediği Kelebek Robot Olimpiyatlarının Hünkar Çayırı Arazisi Kategorisinde üçüncü oldu.

Katıldıkları yarışmalarda arazi kategorisinde pistteki su, çamur, çalı, tahterevalli ,tepe, toprak, ot gibi engelleri aşan ve en çok puanı toplayarak en kısa sürede pisti tamamlayan robotlar dereceye giriyor.

Mekatronik kulübü, yarışma organizasyon komitesi tarafından belirtilen pist ölçülerini ve kurallarını dikkate alarak ürettikleri robotlarla ikincilik ve üçüncülük derecesiyle beraber para ödülüne layık görüldü.