Moleküler Biyolojik Yöntemler Eğitimi Düzenlendi

Eğitim; Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ve Patoloji Laboratuvar Teknikleri ikinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlendi. Etkinlikte son sınıf öğrencileri sektör uygulamaları hakkında bilgi sahibi oldu.

Organizasyonunu Doç. Dr. Meral Yüksel ve Dr. Sezgin Aydemir’in yaptığı etkinliğin açılış konuşmasında; günümüzde tıbbi laboratuvarda ve patoloji laboratuvarında moleküler biyolojik yöntemlerin sıklıkla kullanıldığı vurgulandı.

Konferansda; ikinci sınıf öğrencilerinin almış olduğu “moleküler biyolojik yöntemler” dersinin pratikte saha uygulamalarına güncel bakışı açıklandı. Eğitimde; İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Hülya Yazıcı “Kanser ve Epigenetik” , Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programından Dr. Öğr. Üyesi Naziye Özkan “Patoloji Laboratuvarında Güncel Moleküler Yöntemler” ve Elips Sağlık Ürünleri Firma Temsilcisi Uzm. Ayça Diren “Real-time PCR Yöntemleri” adlı sunumlarıyla öğrencilere yeni bakış açıları kazandırdı.

Eğitim; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Süleyman Şehirli’nin yapmış olduğu teşekkür konuşmasının ardından, konuşmacılara plaket takdim edilmesiyle sona erdi.