MÜRGEMER Ve Pendik Belediyesi İş birliği

Pendik Belediyesi Meslek Akademisi’nde ücretsiz olarak verilmeye başlanan 3D Modelleme eğitiminde gençler hayallerindeki ürünleri tasarlıyorlar ardından 3 boyutlu yazıcılarla fiziksel ortama aktarıyorlar. Endüstriyel tasarım alanında büyük bir devrim olan 3D Modelleme teknolojisi, talep üzerine eğitim vermeye devam edecek.

Toplam 10 gün sürecek eğitimde kursiyerler bilgisayar ortamında 3 boyutlu yazıcıdan ürün üretmeyi öğreniyorlar. Eğitime gösterilen yoğun ilgi üzerine uzatılan kurs, özellikle üniversiteden yeni mezun gençlerin yoğun ilgisi ile devam ediyor.

MÜRGEMER proje yöneticisi Dr. Selim  Hartomacıoğlu, endüstriyel ürün geliştirme konusunda 3D Modelleme eğitimini ilk kez Pendik Belediyesi ile birlikte düzenlediklerini belirtti. Hartomacıoğlu, bu projenin amaçlarını; ürün geliştirme farkındalığının yaygınlaşması, üniversite-sanayi işbirliğinin arttırılması, yüksek katma değerli ürünler geliştirilmesi olarak açıkladı.