Öğrencilerimizin Bilimsel Çalışması Uluslararası Dergiye Ön Kapak Seçildi

Teknoloji Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, İleri Nanomalzemeler Araştırma Laboratuvarı yüksek lisans öğrencileri Esra Altun ve Mehmet Onur Aydoğdu tarafından University College London’da yapılan araştırma boyunca üretilen malzemeler, Türkiye’ye döndüklerinde laboratuvarlarında analiz edilerek sonuçları makale haline getirildi. Öğrencilerimiz bu çalışma ile bakteriyel selüloz ile harmanlanmış polimerik lifli yara örtüsü bandajlarını, basınç altında çalışan özgün “Gyration” yöntemi ile üretip dünya literatürüne kazandırdılar. Yüksek hücre tutunması, güçlü mekanik özellikler ve umut vaat eden su tutma kapasitesiyle ön plana çıkan yara örtüsü çalışması, dünyaca ünlü Wiley Online Library’ye bağlı olan “Macromolecular Materials and Engineering” dergisine basılmaya hak kazandı. Öğrencilerimizin makalelerini anlatan grafiksel tasarımları ise derginin 2018 Mart sayısında ön kapak olarak seçildi. Başta Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Erdal ve İleri Nanomalzemeler Laboratuvarı Sorumlusu Doç. Dr. Oğuzhan Gündüz olmak üzere değerli öğrencilerimiz Esra Altun ve Mehmet Onur Aydoğdu‘yu, çalışmanın yazarlarından Fatma Koc, Maryam Crabbe-Mann, Francis Brako, Rupy Kaur-Matharu, Gunes Ozen, Serap Erdem Kuruca, Ursula Edirisinghe ve Mohan Edirisinghe‘yi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.