Öğretmenler Günü Programı

Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Recep Bozlağan, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ersoy, Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şükrü Özdemir, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Erdal, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Harun Duman, Dekan Yardımcıları ile çok sayıda akademik ve idari personelle öğrenciler katıldı.

Etkinlik Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Uslu’nun yönettiği AEF Orkestrası ve Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi’nin yönettiği AEF Korosu'nun müzik dinletisi ile başladı. Devamında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü'nün hazırladığı şiir dinletisi gerçekleştirildi. Mezun öğrencilerin video kayıtları ile mesajları etkinliğe farklı bir boyut kazandırdı. 

Şiir dinletisinin arkasından protokol konuşmaları yapıldı. Protokol adına konuşan Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şükrü Özdemir, öğretmen eğitiminin önemine vurgu yaptı. Bir eğitim sisteminin niteliğinin en önemli belirleyicisinin öğretmen nitelikleri olduğunu vurgulayan Prof. Özdemir, öğretmen yetiştiren kurumlara öğrenci seçiminde sadece bilşssel yeterliklerin değil, duyuşsal ve devinsel yeterliklerin de dikkate alınması gerektiğini söyledi. Ayrıca çağımızda etkili öğretmenlik için istihdama konu olan yeterliklerden başka sosyal becerilerin de önemli olduğunu belirten Prof. Özdemir, zengin bir alan yazın özeti sunarak bu sosyal becerilerin en önemlilerinin etkili iletişim, iş birliği, girişimcilik, hayat boyu öğrenme, bilgi okuryazarlığı ve problem çözme olduğuna dikkat çekti.

Etkinlik, oturum başkanlığını Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin’in yaptığı, Doç. Dr. Yaprak Türkan Taş, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Babacan ve  Yrd. Doç. Dr. Mustafa Otrar’ın da panelist olarak katıldıkları panel ile devam etti,

Plaket töreninin ardından fuaye alanındaki kokteylle etkinlik sona erdi. 

 

HIZLI ERİŞİM