Pakistan Kalkınma Ekonomisi Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Asad Zaman, "İktisat Öğretiminde Devrim Başlıyor" Adlı Bir Konuşma Gerçekleştirdi

Pakistan Kalkınma Ekonomisi Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Asad Zaman, üniversitemizin “Bilim, Kültür ve Sanat Etkinlikleri” kapsamında yapmış olduğu değerli konuşmalarında geleneksel iktisat teorilerinin bu alanı matematikselleştirdiğini ve reel hayatı göz ardı ettiğini belirterek, modern finans kurumları, enstrümanları ve felsefesinin birçok konuda İslami hayat düzeni ile çeliştiğini ifade etti. Her toplumun, kurumlarını ve uygulamalarını haklı çıkarmak için tasarlanmış düşünce yapılarıyla birlikte geliştiğini, geleneksel toplumla savaşın ardından ortaya çıkan pazara dayalı toplum yapısı ve kapitalist ekonominin de, standart propaganda teknikleriyle kendisini haklı çıkardığını ifade eden Prof.Dr. Asad Zaman, servetin zenginden alınıp yine zengine transferini sağlamak üzere kurulan mevcut küresel ekonomik sistemin yarattığı büyük adaletsizliği gidermek için radikal reformlar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmalarının ardından Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Ömer Akgiray, günün anısına Prof.Dr. Asad Zaman’a hediyelerini takdim etti.

 

 

HIZLI ERİŞİM