Pedagoglar Okulun Bir Parçası Olduğunda: Danimarka Pedagojisine Giriş Semineri

Sunumlarında Danimarka’daki “açık okul” ve “pedagog” uygulamasını ele alan davetli konuşmacılar, Danimarka’da çocuklarla çalışan pedagog adlı, öğretmen ve sosyal hizmet görevlilerinden farklı özel bir meslek geleneğin olduğunu ve  pedagogların çocuklarla çalışırken, onların özgür ve bilinçli bireyler olarak yetiştirilmesini sağlayan fırsatlar sunmayı hedeflediklerini belirttiler. Ayrıca pedagogların farklı enstitülerde çalışmakla birlikte, ilkokullarda ders dışı aktivitelerde de çalıştıklarına değindiler. Seminerde, Danimarka’da orman okulları ve açık okulların, pedagogların çocuklarla çalışmasının büyük kısmını oluşturduğunu ve açık okulun pedagoji yaklaşımının bir parçası olarak, okulun çevredeki topluma açılması anlamına geldiğini, bu sayede okulda çocuklarla birlikte çevreye de fayda sağlayan bütünsel bir yaklaşım yaratıldığının altı çizildi.