Prof. Dr. Ayla Oktay Okul Öncesi Eğitim Uygulama Birimi Mezuniyet Töreni

1985-1986 eğitim yılında Kurucu Rektör Orhan Oğuz’un talimatıyla "Okul Öncesi Eğitim Merkezi" adı altında Göztepe Yerleşkesinde faaliyete başlayan Prof.Dr. Ayla Oktay Okul Öncesi Eğitim Uygulama Birimi 2017-2018 eğitim döneminde 33. mezuniyetini gerçekleştirdi.

Prof.Dr. Ayla Oktay Okul Öncesi Eğitim Uygulama Birimi, Prof. Dr. Ozana Ural’ın koordinatörlüğünde, Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı iş birliği ile çalışmalarını sürdürmektedir. Okul öncesi eğitim alanında, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Programı'nı temel almakla birlikte, alandaki yenilikleri de takip eden, zenginleştirilmiş bir programın uygulandığı birimde, Atatürk Eğitim Fakültesi öğretim elemanları akademik çalışmalar ve uygulamalar yapmakta, aynı zamanda lisans ve lisansüstü uygulama öğrencilerine de fırsatlar sağlanmaktadır. Deneyimli eğitim kadrosunun çalışmaları, Doç.Dr. Müge Yüksel (Rehberlik Psikolojik Danışmanlık), Öğretim Üyesi Dr. Ercan Mertoğlu (Müzik), Dr. Asude Balaban Dağal (İngilizce), Öğr.Gör. Kadriye Azkeskin (Yaratıcı Düşünme Saati) tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen uygulamalarla desteklenmekte, ailelerle yapılan proje çalışmaları ile program zenginleştirilmektedir. Üniversitemiz akademik ve idari personelinin çocuklarına 1985 yılından bu yana hizmet veren Prof.Dr. Ayla Oktay Okul Öncesi Eğitim Uygulama Birimi, 2018-2019 eğitim yılı kayıtları  için hazırlıklarına başlamış ve yeni öğrencilerini heyecanla karşılamaya hazırlanmaktadır.