Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel Makedonya’da Gönüllü Olarak Eğitim Veriyor

Göğüs Cerrahisi alanında uzman olan Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel, Üsküp’te gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada; akciğer, yemek borusu ve kanser ameliyatları gerçekleştirdiğini, yapılan bu kapalı ameliyatlarla hastanın daha kısa sürede iyileştiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel yaklaşık bir yıldır ayın iki günü ülkeyi ziyaret ettiğini, bu ziyaretler kapsamında da ameliyatlar gerçekleştirdiğini aynı zamanda oradaki personele eğitim verdiğini söyledi.

Şimdiye kadar 40 ameliyat gerçekleştirdiğini dile getiren Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel: “Burada ameliyatları bizzat yapıyor olmamın ötesinde esas amacım eğitim vermek ve cerrahi anlamda tamamen yetkinliğe ulaşan doktorlar yetiştirmek” dedi. Batırel “Burada gerçekten genç, dinamik ve heyecanlı bir ekip var; o arkadaşlara ameliyatları aşamalı olarak öğretiyorum. Kapalı ameliyatları büyük oranda öğrendiler, temel hareketleri ve dokulara nasıl yaklaşacaklarını kavrıyorlar.” sözleriyle bu süreçte kaydettikleri gelişmeleri anlattı.

 

 

HIZLI ERİŞİM