Rektörümüz Fransız Sarayı'ndaki Resepsiyona Katıldı

Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, özel bir davet üzerine resepsiyona teşrif ettiler. Program, Fransa Büyükelçisi Charles Fries’in konuşmasıyla başladı. Büyükelçi konuşmasında, Türkiye ve Fransa arasındaki diplomatik, siyasi ve bilimsel ilişkilerin tarihsel gelişimine değinerek, AB bağlamında Türkiye ve Fransa ilişkilerinin önemine vurgu yaptılar. Ortak çıkarlar ve ilgi alanlarında bu ilişkilerin daha da ileri götürülmesine özellikle eğitim, kültür ve araştırma bağlamında her iki ülkenin yüksek eğitim kurumlarının işbirliği ve ortaklıklar kurmalarının önemine işaret etti. Büyükelçinin konuşmasından sonra verilen resepsiyon esnasında, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar Fransa Büyükelçisi ile özel görüşmeler ve özellikle Cumhurbaşkanımız ve YÖK tarafından üniversitemize verilen önemin bir göstergesi olarak iki ülke arasında Yüksek Eğitim-Öğretim programları açmak için Strausburg’da Avrupa’da yaşayan Müslüman ve Türk Diasporasının din eğitimi alanında açılmasını istedikleri İlahiyat Fakültesi konusunu detaylı olarak görüştüler. Ayrıca, Fransa’nın diplomatik görevini tamamlayan İstanbul Başkonsolosu, Bertrand Buchwalter ile de görevi süresince üniversitemizle kurdukları ikili ilişkileri ve ileriye dönük yapılabilecek konuları konuştular. Rektör Özvar ayrıca, Fransa’da görev yapan Türk asıllı akademisyen, diplomat, ve iş çevreleri ile de görüşmeler gerçekleştirmiştir. Rektör Erol Özvar hocanın programına, üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Taşpınar ve Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Nuri TINAZ da eşlik etmiş ve üniversitemizin programları ile ilgili olarak resepsiyona katılan akademik çevre ile görüşmeler gerçekleştirmişlerdir. Cumhurbaşkanımız ve YÖK tarafından üniversitemize verilen önemin bir göstergesi olarak iki ülke arasında Yüksek Eğitim-Öğretim programları açmak için Strausburg’da Avrupa’da yaşayan Müslüman ve Türk Diasporasının din eğitimi alanında dini ve kültürel ihtiyaçları karşılamak için İlahiyat Fakültesi açılması konusunu detaylı olarak görüştüler.