Ruh Sağlığı ve Beslenme İlişkisi

Marmara Üniversitesi Psikoloji ve Gelişim Kulübü’nün MARPAM (Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama-Araştırma Merkezi) işbirliği ile düzenlediği Beslenme ve Ruh Sağlığı Seminerleri gerçekleştirildi. Etkinlik, 14 Mayıs’ta Göztepe Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi’nde düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak, Uzm. Dr. Canan Sunay ve Holistik Sağlık Danışmanı M. Sezin Arduç katıldı.

İki oturumdan oluşan etkinliğin İlk oturumu, Dr. Canan Sunay'ın "Fonksiyonel Tıp: Ruh Sağlığımızın Orkestra Şefi Bağırsaklarımız" başlığını verdiği seminerle başladı. İkinci oturumda M.Sezin Ardanuç "Meditasyon Teknikleri" ile öğrecilerle birlikte oldu.

Etkinlik genelinde, yediklerimizin; bağırsakları, bağırsakların da bütüncül sistem içerisinde beyne ulaşarak kimyasallar yoluyla ruh sağlığımızı önemli derecede etkilediği üzerinde duruldu.

Ruh sağlığımıza aslında bütüncül bir bakış açısıyla; sosyal, kültürel, fizyolojik, tıbbi, bedensel bakmamız gerektiği anlatıldı. Psikolojimizin sağlamlığını korumak için beslenmemize gerekli önemi vermemiz gerektiği vurgulandı.

 

 

HIZLI ERİŞİM