Sağlık Hizmetlerinde İnovasyon Yönetimi Toplantısı

Sağlık Yönetimi bölümü tarafından düzenlenen “Sağlık Hizmetlerinde İnovasyon Yönetimi” konulu eğitim toplantısı 17 Mayıs'ta Sultanahmet Külliyesi’nde gerçekleşti.

Panelin açılış konuşmalarını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Gülden Polat, Sultanahmet Külliyesi ve Marmara Üniversite'nin köklü geçmişinden bahsetti. Dekan Yardımcısı ve Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehveş Tarım ise inovatif dünyada sağlık yönetimi bölümünün önemine değindi.

Etkinliğin moderatörlüğünü Doç. Dr Emre İşçi yaptı. Toplantıya İstanbul Aydın Üniversitesi Medicana Bahçelievler Hastanesi'nden Prof. Dr. Ayhan Olcay, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Handan Ankaralı, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi M. Erkan Karabekmez ve Anadolu Sağlık Merkezi Kalite ve Hasta Güvenliği Direktörü Uzm. Dr. Hişam Alahdab konuşmacı olarak katıldılar.

Etkinlikte konuşmacılar tarafından inovasyon ve süreç yönetimi, tıpta büyük veri analizi, biyoinformatik ve sağlık hizmetleri, endüstriyel tıp ortamında inovatör hekimlik, tıpta yapay zeka, sağlık hizmetlerinde inovasyon dostu ortamın oluşturulması konularından bahsedildi.

Kamu ve özel sektör sağlık çalışanları ile çeşitli üniversitelerin lisans ve lisansüstü öğrencilerinin de katıldığı etkinlik beyin fırtınası ve soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

HIZLI ERİŞİM