Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş Rektörlük Konferans Dizisi’nin Konuğu Oldu

Bilim, Kültür ve Sanat etkinlikleri, Rektörlük Konferans Dizisi kapsamında gerçekleştirilen konferansa, Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Çelen de katıldı. Sayıştay Başkanı Baş, muhasebe denetiminin önemini ve ülkemizdeki tarihsel gelişimini anlattı. Muhasebe denetiminin modern bir ekonomi için vazgeçilmez olduğunu vurguladı. Selçuklu, Osmanlı ve Tanzimat sonrası muhasebe ve iktisat tarihini detaylarıyla anlatan Baş, “Tarihimizi bilirsek kendimize daha fazla güveniriz.” dedi.

Birçok üniversitede aynı sunumu gerçekleştirdiğini ifade eden Sayıştay Başkanı, öğrencilere kariyer tavsiyelerinde de bulundu.

Sayıştay Başkanı Baş, T.C. Sayıştay Başkanlığının bastığı “Orta Doğu Muhasebe Tarihi” isimli kitabı, üniversitemiz İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tabakoğlu’nun “Osmanlı Mali Tarihi”, “Türkiye İktisat Tarihi” adlı kitaplarını ve İstiklal Marşı’nın Resmi Gazete’de yayınlanan ilk halini Rektörümüz Özvar'a takdim etti. Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar, Mehmet Genç ile beraber yazdığı “Osmanlı Maliyesi Kurumlar ve Bütçeler 1-2” adlı kitapları Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’a hediye etti.

Konferans, Sayıştay Başkanı Baş’ın katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.

 

HIZLI ERİŞİM