Singapur Devlet Bakanı Üniversitemizi Ziyaret Etti

Singapur İletişim, Bilgi ve Müslüman İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Yaacob Ibrahim’in başkanlığında bir heyet 22 Ocak 2018 tarihinde üniversitemize resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Oca

Singapur ve Türkiye arasındaki kültürel ve tarihi ilişkileri canlandırma amacıyla düzenlenen ziyarette, eğitim-öğretim alanında ortak konularda iş birliğine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Bakan Dr. Yaacob Ibrahim’in ziyaretine, Singapur İslam Konseyi’nden Direktör Dr. Nazirudin Mohd Nasir, Zalman Putra Ahmad Ali, A.R. Bin Hassan Maricar ve Singapur Kültür, Topluluk  ve Gençlik Bakanlığı’ndan Fadzli Baharom Adzahar ve Lim Shung Yar ile Singapur’un Ankara Büyükelçiliği’nden Jacob A. Chew de katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. M. Emin Arat, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi Direktörü Prof. Dr. Nuri Tınaz toplantıya katıldı. Toplantıda üniversitemizi tanıtan Rektörümüz Prof. Dr. M. Emin Arat, Singapur üniversiteleri ile sağlanacak iş birliği ve ortaklığın önemine işaret etti. Bakan Dr. Yaacob Ibrahim ise; Türkiye’nin yüksek din eğitimi-öğretimi alanındaki deneyiminden yararlanmak istediklerini dile getirdi. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, Türkiye’nin ilahiyat ve din eğitimi-öğretimi alanlarında geçirdiği tarihsel süreci ve deneyimleri hakkında bilgi verip; Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi programları ve uygulamaları hakkındaki bilgi ve deneyimini aktardı. Prof. Dr. Nuri Tınaz, dinin toplumsal ve kültürel etkileriyle boyutlarının, dünyadaki ve Türkiye’deki uygulamaları ve yansımalarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 02.02.2018 11:30:59 tarihinde güncellenmiştir.