Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Boğazda Can Kurtardı

Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Orkun Pevlan, gemiler için dünyanın en tehlikeli suyolu olarak kabul edilen İstanbul Boğazı’nda bir genci boğulmaktan son anda kurtardı.

Tem

22.07.2018 tarihinde serinlemek için girdiği denizdeki akıntı ile sürüklenen Mert Özdemir merdiven korkuluğunu tutamadı. Arkadaşını kurtarmak isteyen Emirhan Polat da denize atladı. Fakat şiddetli akıntı iki genci de sürüklemeye başladı. Akıntının en şiddetli olduğu Yeniköy burnuna kadar sürüklenen iki genci fark eden kıyıdaki vatandaşlar bağırarak yardım istedi. Bu sırada bölgede başka bir görev için bulunan Denizde Arama Kurtarma Derneği Gönüllüsü de olan üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Orkun Pevlan ve gönüllü ekip kıyıdan gelen sesleri duyarak olaya müdahale etti. Denize atlayarak Mert Özdemir’i 1 metre suyun altındayken yakalayan Orkun Pelvan, genci satha çıkararak ilk müdahaleleri yaptı. Orkun Pelvan olayla ilgili, “Kıyıdan yardım istediklerinde kaptanımız hemen harekete geçti. Suyun yüzeyinde kişinin battığını görünce bottan atladım. Belki sadece birkaç saniye ile kurtarabildik. Akıntı o bölgede 4 knots (7 km) hıza ulaşabiliyor. Herkesin çok dikkatli olması gerekli. O anda Yeniköy’de olmasak iki genç için çok geç olabilirdi” diye konuştu.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 03.08.2018 16:07:12 tarihinde güncellenmiştir.