"Suriyeli Mülteciler" Paneli

''Tarih-i Marmara Topluluğu ve M.Ü. Yenilikçi Genç Öncü Kulübü'nün ortak organizasyonuyla üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Tomar moderatörlüğünde ''Suriyeli Mülteciler'' üzerine Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda bir panel gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Cengiz Tomar ile beraber, 25. Dönem AKP Hatay Milletvekili Mehmet Alğan ve Suriye Nur Derneği Başkanı Dr. Mehdi Davud katıldı. 

Konuşmacılar Suriyeli Mültecilerin Türkiye aleyhine değil lehine bir değer oluşturabileceklerini ifade edip, Türkiye toplumuna entegrasyonları için iki yönlü bir çabanın gerekliliğine vurgu yaptı. Programı düzenleyen kulüpler adına Tarih-i Marmara Topluluğu Başkanı Hüseyin Bakır da kısa bir konuşma yaparak, Suriyeli Mültecilerin Türk vatandaşlarından bir farkı olmaması gerektiğini, eşit imkan ve fırsatlarla beraber yaşanılmasını arzu ettiklerini ifade etti. 

Ayrıca M.Ü. Kızılay Kulübü tarafından Türkiye'deki Suriyeli Mültecilere gönderilmek üzere konferans salonunun önünde mülteciler için giysi yardım standı açıldı.

HIZLI ERİŞİM