Tahkim Okulu Paneli Düzenlendi

Panel; Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erkan ve İstanbul Barosu Tahkim Merkezi Başkanı Av. Arb. İsmail Altay moderatörlüğünde 29 Mayıs’ta düzenlendi.

Etkinlikte; “Tahkime Elverişlilik” konusu ele alındı. Tahkime Elverişlilik konusunda çeşitli tahkim uygulamalarının örneklendirildiği panelde, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Akif Karaca ve Akıncı Hukuk Bürosu’ndan Av. Selda Taşyürek bilgilerini bu alanda çalışma yürüten uygulamacılar, akademisyenler ve öğrencilerle  paylaştılar.

Programa yorumcu olarak katılan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Huysal ve Aydın Avukatlık Bürosu’ndan Av. Noyan Göksu da “Tahkime Elverişlilik” konusunun akademik boyutuyla birlikte, bu alanda uygulamada karşılaşılabilecek sorunları somut örneklerle ele aldı. Panelin ardından katılımcılar ve konferansa katılan dinleyicilerin de katıldığı bir iftar yemeği düzenlendi.

Tahkim Okulu paneller serisi, her ayın son Çarşamba günü Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi'nde saat 18:00-21:15 arasında gerçekleştirilecek. Genç ve tecrübeli akademisyen ve uygulamacıları bir araya getirerek, tahkimin farklı boyutlarını ele alan söz konusu paneller serisinin, dört yıl boyunca devam etmesi planlanlanıyor. Her yıl Eylül-Haziran döneminde sunulan tebliğler, kitap haline getirilecek. Tahkim Okulu paneller serisinin dokuzuncusu Haziran ayının son Çarşambası, Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

 

HIZLI ERİŞİM