Tahkim Okulu Paneller Serisinin İkincisi Gerçekleştirildi

Panelde “Tahkim Anlaşmasının Yorumlanması: Patolojik ve Asimetrik Tahkim Anlaşmaları” konusu ele alındı. Çeşitli tahkim uygulamalarının örneklendirildiği panele, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Arş. Gör. Ozan Tok ve Göksu-Aydın Hukuk Bürosu’ndan Av. Sumru Akter konuşmacı olarak katılarak, bu alanda çalışma yürüten uygulamacıların, akademisyenlerin ve öğrencilerin bilgilenmelerine katkı sağladılar. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Özel ve Paksoy Hukuk Bürosu kurucu ve yönetici Avukatı Serdar Paksoy ise panele yorumcu olarak katıldılar. Yorumcular, konunun akademik boyutuyla beraber, bu alanda uygulamada karşılaşılabilecek sorunları somut dava örnekleriyle ele aldılar.

Tahkim Okulu paneller serisi, her ayın son Çarşamba günü Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi'nde saat 18:00-21:15 arasında gerçekleştirilecektir. Genç ve tecrübeli akademisyen ve uygulamacıları bir araya getirerek, tahkimin farklı boyutlarını ele alan söz konusu paneller serisinin, dört yıl boyunca devam etmesi planlanmaktadır. Her yıl Eylül-Haziran döneminde sunulan tebliğler, daha sonra birer cilt olarak kitap haline getirilecektir.

Tahkim Okulu hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.