Tasarım Öğrencileri "Türkiye Tasarım Haftası"nda

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü ile Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu öğretim üyeleri ve öğrencileri hazırladıkları projeleri ile 19-23 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen “Design Week Turkey-Türkiye Tasarım Haftası” etkinliklerine katıldı.

Eki

Her iki kurumdaki projeler Öğr. Gör. Dr. Çimen Bayburtlu yönetiminde; sineklik teller, somun ve cıvatalar kullanılarak hazırlandı.

"Endüstriyelden Giysiye" başlıklı projede Tasarım Bölümü öğrencileri kadınlara yüklenen fazla sorumlulukların giysi kalkanları ile hafifletilmesi yorumuyla ilginç giysi tasarımları hazırladı.

"Hareketi Hisset" başlıklı projede Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladıkları kadın bedeninin zarif, naif ve buna karşı savaşçı kimliğinin ortaya konduğu giyilebilir takı tasarımları ilgi topladı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte; endüstriyel malzemeler kullanılarak hazırlanan tasarımlar, açılış gününde stantları ziyaret eden Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi tarafından da beğeniyle karşılandı. Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuriye İşgören ve öğrencilerle sohbet eden Bakan, Marmara Üniversitesi'nden övgü ile söz ederken kendisinin de Marmara Üniversitesi mezunu olduğunu ifade etti.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 24.10.2016 15:34:49 tarihinde güncellenmiştir.