Teknoloji Fakültesi'nin 1001 Projesi Tamamlandı

Fakültenin Tübitak 1001 Projelerinden olan “Bamya (Abelmoschus Esculentus) Gövde Atıklarından Lİf Eldesi ve Liflerden Elde Edilen Dokusuz Yüzeylerin Ses Yutum Isı Özelliklerinin Geliştirilmesi” konulu proje, başarı ile tamamlanmıştır. Proje, başladığı dönemde, Marmara Üniversitesi’nin Tübitak tarafından desteklenen iki projesinden birisi olmuştur. Yürütücülüğünü, Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Emine Dilara Koçak'ın yaptığı projede, yine Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Yılmaz Şahinbaşkan ve Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Lisans Programı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nigar Merdan araştırmacı olarak görev yapmışlardır. Proje çalışması sonucunda, 1 uluslararası kitap, 1 uluslararası kitap bölümü, 3 SCI index’li makale ve 12 adet uluslararası konferans bildirisi elde edilmiştir. Proje ekibini ve katkı sağlayanları kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.