"Tıbbi Laboratuvar Teknikerliğinin Geleceği” Paneli

Haydarpaşa Kampüsü Ord. Prof. Reşat Kaynar Konferans Salonunda düzenlenen panele Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Goncagül Haklar, Doç. Dr. Arzu İlki ve Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Fehime Benli Aksungar sunumlarıyla katıldı. Etkinliğin oturum başkanlığını Marmara Üniversitesi, SHMYO Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Program Koordinatörü Doç. Dr. Ayliz Velioğlu Öğünç yaptı.  

Panelin sunumlarında; tıbbi laboratuvar teknikerliği mesleğinde başarılı olma yolları, mikrobiyoloji laboratuvarındaki yeni otomatize teknikler ve klinik laboratuvarda teknolojik gelişimler aktarıldı. Katılımcıların panelist öğretim üyelerine sorular yöneltmesiyle devam eden etkinlikte, Yeni Yüzyıl ve Kocaeli Üniversitesi SHMYO idarecileri de söz alarak düşüncelerini paylaştılar. 14 farklı üniversiteden 220 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, gelecek yıllarda bu tarz toplantıların daha sık yapılması dileğiyle tamamlandı.

19 Nisan 1990 tarihinde kurulan Marmara Üniversitesi SHMYO Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı, 27. Kuruluş yıldönümünü aynı gün geniş katılımlı bir bilimsel etkinlikle kutladı.

 

HIZLI ERİŞİM