TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Ödül Töreni

Marmara Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı organizasyon, 27 Haziran’da Göztepe Yerleşkesi’nde bulunan 125. Yıl Amfisi’nde yapıldı. Organizasyon’a Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, TÜBİTAK temsilcileri, katılımcı üniversitelerin rektörleri ve dekanları, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. 

Törene, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın telgrafı okunarak başlandı. Ardından, teşekkür konuşmasını yapmak üzere TÜBİTAK İstanbul Asya Bölgesi Koordinatörü Doç. Dr. Oğuzhan Gündüz sahneye davet edildi. 

Teşekkür konuşmasını takiben, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, ödül töreninin açılış konuşmasını yaptı. Devamında, Rektör Özvar, bu organizasyona desteklerini sunan katılımcılar; Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, Hisar Kalıp Genel Müdürü Şahan Eçin, Zeiss Türkiye Genel Müdürü Selda Yeşil ve Kafein Yazılım Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Subekçi’ye teşekkür belgelerini takdim etti.

Bu yıl yarışmada, 9 alanda toplamda 12 proje üçüncülük ödülü almaya hak kazandı. Öğrencimiz Erem Akyurt, “Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik” alanında üçüncülük ödülü alanlardan oldu.

İkincilik ödülü ise 9 alanda 13 projeye verildi. “Bilgi ve İletişim Teknolojileri” alanında öğrencilerimiz Özge Günay ve Mert Haskan; “Sağlık” alanında projeleriyle öğrencilerimiz Nurşen Çetrez, Berfin Gönenç ve Hacer Sevim projeleriyle ve öğrencimiz Selçuk Altınay projesiyle ikincilik ödülü almaya hak kazandılar.

Birincilik ödülü alan 19 proje, yarışmanın final sergisine katılmaya hak kazandı. “Bilgi ve İletişim Teknolojileri” alanında öğrencilerimiz Şevvalnur Kahraman ve Betül Kabadayı; “Gıda ve Tarım” alanında öğrencilerimiz Ezgi Bilget, Gizem Babuççu ve Kübra Çam, ”Sağlık” alanında öğrencilerimiz Sertaç Acer, Etem Yıldız ve Köksal Kurt birincilik ödülünün sahipleri oldular. 

Öğrencilerimizle iftihar ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. 

 

 

HIZLI ERİŞİM