TÜGİAD-Marmara Üniversitesi Stajyer Girişimci Yarışması Bilgilendirme Toplantısı

Toplantıya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Cömert de katıldı. Toplantıda, yarışmanın amacı ve katılım kuralları ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

30 yıldır Türkiye’de gençlerin önünü nasıl açabiliriz, yaratıcı iş fikirlerini nasıl keşfedebiliriz ve nasıl destek olabiliriz diye mücadele eden dinamik, genç ve nitelikli bir dernek olan TÜGİAD’ın Girişimcilik Komisyonu ile 1883 yılından günümüze kadar eğitim faaliyetlerini sürdüren dünyanın üniversite düzeyindeki ilk Ticaret Okullarından biri olan Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin ortak projesi olan Stajyer Girişimci Yarışması, iyi iş fikri olan ve bu fikri geliştirebilecek vizyonu ve yeteneği olan öğrencilere girişimciliği yaşam tarzı olarak anlayabilecekleri bir staj imkânı verecek. Yarışmanın temel amacı; yarışmada en son aşamaya gelen proje sahiplerine, projelerini geliştirmeye yardımcı olmak üzere fikir verebilecek ilgili sektörde faaliyet gösteren bir TÜGİAD üyesiyle birebir staj yapma imkânı vermek. Böylelikle yarışmayı kazanan öğrenciler; kendi iş fikrini nasıl daha geliştirilebilir ve gerçek bir girişimci iş hayatında nelere dikkat ediyor, nelerle ilgileniyor bunu görebilecek ve öğrenebilecekler.  

Stajyer Girişimci Yarışmasına katılmak isteyen ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrencileri, 1 Aralık tarihine kadar stajyergirisimci.com adresinden iş fikirlerini 90 saniyeden fazla olmayacak biçimde çektikleri video ile anlatarak yarışmaya katılabilecekler. Katılımcıların hangi fakülte, bölüm ya da kaçıncı sınıf olduğuna, proje konusuna ilişkin bir sınırlama bulunmamaktadır. Yarışmaya bireysel olarak ya da en fazla 3 kişilik ekiplerle başvurulabilir. Katılımcılar, kendini tanıtıp, iş fikrini anlattığı toplam süresi en fazla 90 saniye ile sınırlandırılmış bir video ile yarışmaya katılabilirler. Videoyu yüklerken başvuru formunun da doldurulması gerekmektedir.  İlk eleme aşaması videolar üzerinden yapılacaktır. 

 

 

 

 

HIZLI ERİŞİM