Türk Dünyasının Çınarı Prof. Dr. İnci Enginün Okulumuzda Seminer Verdi

Öğrencilere “meslaktaşlarım” diye seslenen İnci Enginün, edebiyat tarihi yazmak isteyen meslektaşlarına, Türk Edebiyatı’nın çok fazla alanı olduğundan ve bu alanlarda çalışmanın çok keyifli olduğundan bahsetti.  Edebiyat dünyasına pek fazla eser kazandırmış olan Prof. Dr. İnci Enginün, Zeynep Kerman ile birlikte hazırladığı “Yeni Türk Edebiyatı Metinleri” adlı 5 ciltlik antolojisinden söz etti. Antoloji hazırlamanın emek ve zaman istediğini belirtti. Hazırlık sürecinde yaşadıklarını anlattı.

“Okumaktan kaçmayın.” vurgusu yapan Enginün, öğrencisi olduğu Ahmet Hamdi Tanpınar’ın bir dersinde  “Yeterki okuyun!” dediğini söyledi. “Medeniyetin gelişmesiyle kültür sahasında bilme isteği arttı. Edebiyat tarihinin konusu genişledi.”  diyen Prof. Dr. Enginün edebiyat tarihini öncesiyle ve sonrasıyla bilmek gerektiğini bunun da çok okumaktan geçtiğinin altını çizdi.

Edebiyat hayatına Prof. Dr. Mehmet Kaplan’ın asistanı olarak başlayan İnci Enginün;  Marmara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi’nde dersler verdi. Prof. Dr. İnci Eginün, “Öğretmenlik dünyanın en güzel mesleği olabilir. Dünyaya birdaha gelsem yine öğretmen olurdum.” sözleriyle mesleğine duyduğu sevgiyi  paylaştı.

Konuşmasının sonunda Prof Dr. İnci Enginün’e Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülşen Seyhan Işık tarafından çiçek takdim edildi.

 

 

HIZLI ERİŞİM