Türk Müziği Topluluğu Konseri Sultanahmet Külliyesi’nde Gerçekleşti

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı, Prof. Dr. Ümit Şehirli, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Deniz, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zikri Altun, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Erdal, Marmara Üniversitesi Genel Sekreteri Murat Arısal, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Seyfi Kenan, çok sayıda akademisyen ve öğrencinin dinleyici olarak katıldığı konserde Türk sanat ve halk müziğinin seçkin eserleri icra edildi.

Konser Programı

“Gül Nihal”, beste: Hamamizade İsmail Dede Efendi, düzenleme: Oğuzhan Balcı

“Geldi Bir Hale Gönül”, söz: Mehmet Bahaüddin Ef., müzik: Ahmed Hatiboğlu, düzenleme: Bekir Kurşunet, solist: Sıla Uğurçağ

“Kırmızı Buğday” (Kütahya), anonim, düzenleme: Erdal Tuğcular, solist: Ali Doğan Nur.

“Hastane Önünde İncir Ağacı (Yozgat), anonim, düzenleme: Mustafa Uslu, Solist Berk Özbek

“Haydar Haydar”, beste: Ali Ekber Çiçek, düzenleme: Ahmet Tirgil

“Laçin”, anonim, düzenleme: Bekir Kurşunet, solist: Berk Özbek

“Mahur Peşrev”, beste: Gazi Giray Han, düzenleme: Bekir Kurşunet

“İzmir’in Kavakları” (İzmir), anonim, düzenleme: Mustafa Uslu, solist: Ali Doğan Nur

“Ben Yürürüm Yane Yane”, söz: Yunus Emre İlahisi, müzik: Selahaddin Pınar, düzenleme: Mustafa Uslu

“Zülüf Dökülmüş Yüze” (Kırşehir), Neşet Ertaş, düzenleme: Bekir Kurşunet, solist, Sıla Uğurçağ

“Uzun ince Bir Yoldayım” (Sivas), Aşık Veysel, düzenleme: Mustafa Uslu, solist: Berk Özbek

“Denizde Akşam”, Kaptanızade Ali Rıza Bey, düzenleme: Bekir Kurşunet, solist: Sıla Uğurçağ

“Sular Durulur” (Samsun), anonim, düzenleme: Mustafa Uslu, koristler

“Yemeni Bağlamış”, düzenleme: Mustafa Uslu, Koristler

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Uslu’nun yönettiği M.Ü. Türk Müziği Topluluğu, 1. Keman’da, Öğr. Gör. Özgür Kement, Alper Semih Sarı, Aybüke Yılmaz, Oya Ermetin, 2. Keman’da Deniz Gümüş, Havva Maden, Elif Cansel Şapçılı, Viyola’da Kerim Balkan, Yasin Dizman, Sebahattin Anıl Çuvalci, Viyolonsel’de Öğr. Gör. İsmail Kaya, Mazlum Mızrak, Kontrbas’ta Buğrahan Gülmez, Flütte Öğr. Gör. Işıl Çilli Hüzmeli, Klarnette Murat Kılıç, Bağlama’da Çağrıbey Özçolak, Nefesli’de Murtaza Tunç, Akordeon’da Öğr. Gör. Hasan Sakarya, Vurmalı’da Okan Yılmaz, Boran Canpolat, Kanun’da Mustafa Demirci, Koro’da Öğr. Gör. Sıla Uğurçağ, Berk Özbek, Ali Doğan Nur’dan oluşmaktadır.