Türk ve İran Üniversiteleri için Etkin Uluslararasılaşma Yöntemleri Çalıştayı

Programa İran Bilim ve Teknoloji Bakanlığı (İran Yükseköğretim Kurumu)  temsilcileri ve İran’dan 80 civarında üniversite ve yüksek eğitim kurumu katıldı. Çalıştayda erasmus bölgesi dışındaki bölgelerle, özellikle İslam Ülkeleri ile erasmus programı gibi Mevlana Değişim Programı'nın geliştirilmesi konusunda yapılabilecek iş birliği ve ortaklıklar konusunda bir sunum yapıldı. Çalıştayı takiben mini eğitim fuarında, çalıştaya katılan kurumlar ve Marmara Üniversitesi arasında ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Tahran Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi ve Beşeri ve Kültürel Çalışmalar Enstitüsü (Institute for Humanities and Cultural Studies) tarafından davet edilen Prof. Tınaz, değişim programları dışında, ortak projeler ve akademik personel ve öğrenci değişimleri konularında yararlı görüşmeler gerçekleştirdi.