“Türkiye ve Dünyada Kadın İşgücü ve İstihdamı” Panelinde Kadınların Çalışma Hayatındaki Yeri Konuşuldu

Panelin açılış konuşmasını yapan ESKAR Müdürü Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu, dünyada ve Türkiye’de kadın işgücü ve istihdamına yönelik rakamlar hakkında bilgi verdi. Panelde ESKAR’ın Kurucu Müdürlüğü’nü de yapmış olan Marmara Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Necla Pur ile üniversitemizin Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürü ve aynı zamanda Borsa İstanbul’un İlk Kadın Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan da birer konuşma yaptı.

A Para spikeri Merve Tepe’nin yönetiminde gerçekleştirilen panele Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eski Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Aşkın Aşan, “Kadın Sanayici Olmaz Mı Dediniz?” kitabının yazarı Yalçın Paslı, Kadın Girişimciler Derneği Üyesi Nezihe Kılınç ve İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık panelist olarak katıldı.

Panel sonunda, katılımcılara plaket takdim edildi.