Türkiye Yeniden: Mezun Buluşması

Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim alarak ülkelerine dönen mezunlar etkinlikte bir araya getirildi. Programa dünyanın dört bir yanından Türkiye mezunu olan, bakan, milletvekili, bürokrat, akademisyen, hukukçu, mühendis, gazeteci ve iş adamı katıldı. Programa, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, milletvekilleri, büyükelçiler, kurum başkanları, STK temsilcileri de katıldı. Türkiye mezunlarına hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, "Birçok değişik meslek grubundan Türiye mezunlarımız bugün bizimle beraber. Hepimizin ortak paydası, ülkelerimizin ve bizlerin ebedi kardeşliğidir." diye konuştu. Protokol konuşmalarının ardından hediye takdimi ile fotoğraf çekimi yapıldı. "Geçmişten Günümüze Türkiye Mezunları ve Yeni İş Birliği İmkanları" panelinin ardından fuar alanına geçilerek mezun öğrencilere üniversite temsilcileri tarafından tanıtım yapıldı.