Uluslararası Eğitmenlerle Koro ve Ses Eğitim Workshopları

Kültür farklılıklarını birleştirmek için Polonya ve Sırbistan’dan gelen akademisyenlerin de vereceği eğitimler, müzik öğretmenliği ve konservatuar öğrencilerinin seslerini nasıl kullanmaları gerektiğiyle alakalı uygulamalı eğitimler içerecek.

Prof. Dr. Dorota Całek, Doç. Dr. Zoran Stanisavljević, Dr. Joanna Piech Sławecka, Dr. Krzysztof Niegowski, Prof. Mesut İktu, Doç. Dr. Tülün Malkoç ve Dr. Öğretim Üyesi Bülent Halvaşi üç gün sürecek olan workshopta eğitimler verecek. Etkinlikler 11-12-13 Nisan tarihlerinde Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Atatürk Sanat Merkezi’nde devam edecek.

Workshopun temel amacı bireysel ve gruplar halinde aktif eğitimlerle sesin özelliklerine göre eserleri ifade etmek, koro eğitiminde yeni bir vizyon geliştirmek, vokal eserlerin ve koro eserlerinin söyleyişinde nelerin önemli olduğuna ilişkin müzik eğitimleri vermek.

Etkinlik 11 Nisan Perşembe günü Marmara Üniversitesi Workshop Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Tülün Malkoç, MÜSEM Başkanı Doç. Dr. Mehmet Okur, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şükrü Özdemir ve University of Nis Müzik Sanat Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zoran Stanisavljević’in açılış konuşmasıyla başladı.

Workshopta ülkemizdeki eserler ve kompozisyon anlayışları, koro ve ses eğitimleri, nota kullanımı, sesi kullanma becerileri, artikülasyon, egzersiz çalışmaları, şan eğitimi, koro yönetim teknikleri ve beste yapımı üzerine eğitimler gerçekleşecek.

Ayşe Sezerman, Şamil Gökberk, Efe Kışlalı’nın da vereceği eğitimlere ek olarak Dr. Robert ADAMCZAK, Dr. Öğrt. Üyesi Melike Bolat Başoğlu ve Mehmet Şahin Akıncı ve Dr. Cemalettin Baydağ konserleriyle etkinliğe renk katacak.

 

HIZLI ERİŞİM