Üniversitemiz International Green Biotechnology Congress'de Temsil Edildi

Üniversitemizi temsilen kongrenin organizasyon sorumlusu olarak Mühendislik Fakültemiz Dekan Yardımcısı ve MITTO Koordinatörü Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu görev yaptı. Kongrede; gen düzenlemeleri, bitki gen anlatım analizleri, bitki mikrop etkileşimleri, omik yaklaşımlar, DNA dizi analizi yoluyla genotipleme çalışmaları, ikincil metabolit üretimi, fitoremediasyon, genetik kaynakların korunması, tarımda nanoteknoloji ve biyofortifikasyon konularında uzman 120 bilim insanı çalışmalarını paylaştı. Kongreye Türkiye’nin pek çok üniversite ve tarımsal araştırma merkezlerinde çalışan araştırmacıların yanı sıra İtalya, Finlandiya, Pakistan, Hindistan, Güney Afrika ve Yeni Zelanda’dan da bilim insanları katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını ise GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün gerçekleştirdi. Görgün konuşmasında, biyoteknolojinin git gide büyüyen bir pazar olduğundan söz etti ve ülkelerin yeşil biyoteknolojiden elde edeceği gelirin gelecekte daha da artacağına işaret eden istatistiklerden örnekler verdi. 11-12 Eylül tarihlerinde sözlü oturumların gerçekleştirildiği kongrede, 13 Eylül günü poster sunumları yapıldı. Katılımcılar, bu uluslararası kongre ile diğer kurumlarda biyoteknoloji alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi edinme ve fikir alışverişinde bulunma fırsatına sahip oldu. 2019 yılında 2.’si yapılacak olan ‘International Green Biotechnology Kongresi”nin Marmara Üniversitesi ev sahipliğinde GTÜ’nün de desteği ile gerçekleştirilmesine karar verildi.