Üniversitemizde “Geleceğin Yerleşkesi”nin İlk Adımı Atıldı

Maltepe'de bulunan 2 milyon 455 bin m2 büyüklüğündeki Kenan Evren Kışlası’nın üniversitemize devrini sağlayan Dörtlü Protokol imzalandı.

Nis

Rektörümüz Prof. Dr. M. Emin Arat’ın göreve başladıktan sonra stratejik önem atfettiği Maltepe Kenan Evren Kışlası’nın üniversitemize kazandırılması çalışmalarında en önemli adım olan devir işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük destekleriyle, Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, TOKİ ve üniversitemiz arasında Kenan Evren Kışlası arazisinin üniversitemize devrini sağlayan protokol 11 Nisan 2016 tarihinde imzalanmıştır. Bu protokol ile, üniversitemizin Halkalı, Bahçelievler ve Nişantaşı Yerleşkeleri’nin TOKİ’ye devri karşılığında Kenan Evren Kışlası arazisi üniversitemize devredilmiştir. Buna ilave olarak, yeni yerleşke içinde inşa edilecek olan bina ve tesisler de TOKİ tarafından yapılacaktır.

Kenan Evren Kışlası’nın üniversitemize devri ile kökleri 1883’e dayanan ve 1982’de Marmara Üniversitesi çatısı altında birleşen üniversitemizin dağınık yerleşke sorunu çözümlenecektir. Türkiye’nin en büyük Sağlık Eğitimi Kompleksi’nin yer aldığı üniversitemiz Sağlık Bilimleri Yerleşkesi’nin hemen yanında yer alan Kenan Evren Kışlası’nın devri, üniversitemizin bir bütün halinde Türkiye’nin en büyük eğitim yerleşkelerinden birine sahip olması anlamına gelmektedir. Yeni kurulacak Maltepe Yerleşkesi ile İstanbul’un Anadolu yakasında, merkezi konumu ve ulaşım imkanlarına sahip benzersiz arazide; Marmara Üniversitesi öğrencilerinin, akademik ve idari personelinin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek modern eğitim binaları, kütüphane, laboratuvar, kongre merkezi ve Teknoparkın yanı sıra kız ve erkek öğrenci yurtları, konukevi, sosyal tesisler ve spor tesisleri, cami, kültürel etkinlikler için salonlar, rekreasyon alanları ve otopark gibi temel ihtiyaçları da karşılayacak nitelikte çevreye duyarlı akıllı binalar inşa edilecektir.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 22.04.2016 15:40:52 tarihinde güncellenmiştir.