Yaşam Satranç Oynar mı?

Akademik Gelişim Biriminin düzenlediği "Yaşamsal Satranç" konulu konferans, Prof. Dr. Talat Çiftçi'nin sunumuyla 2 Mayıs 2019 Perşembe günü, M.Ü. Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Yayınlanmış olan bilimsel makale, kitap ve patentleri bulunan Prof. Dr. Talat Çiftçi,Yaşamsal Satranç kitabının yazarıdır. Söyleşide, kitabından sunduğu kesitlerle canlıların yaşamsal satranca benzettiği doğadaki mücadelelerini ve insanın bu yaşamsal satranç tahtasındaki yolculuğunda beyin yapısının, görsel düşünmenin keşiflere icatlara ve tasarım dünyasına katkıları irdelendi.

Etkinliğe Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Bülent Oral, Elektrik elektrik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şafak Sağlam, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi ve BAPKO Müdürü Doç. Dr. Oğuzhan Gündüz, Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faik Nuzhet Oktar; ayrıca Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü ve Metalurji Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencileri katıldı.

Etkili ve verimli geçen sunumun ardından Prof. Dr. Talat Çiftçi'ye, Akademik Gelişim Birimi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Nazmi Ekren tarafından plaket takdim edildi.

Söyleşi sonrası Prof. Dr. Talat Çitçi  "Yaşamsal Satranç" kitabını okurları için imzaladı.

 

HIZLI ERİŞİM