Yedi İklim Dergisi Üniversitemizdeydi

Türk Edebiyatı'nın merkez dergilerinden biri olan ve yayın hayatını 30 yıldır aralıksız sürdüren Yedi İklim Dergisi'nin usta yazarları ile edebiyata ilgili Marmara Üniversitesi öğrencileri, Edebiyat Geleneği üzerine bir panelde bir araya geldiler. Pnelde izleyicilere, birçok sanatçıyı, şairi, yazarı yetiştirmiş bir mektep olan Yedi İklim Dergisi'nin, Büyük Doğu, Diriliş, Mavera ve Yönelişler gibi yalnızca salt sanatsal bir kaygıyı değil, yeni düşünceler ve fikirler kazandırmayı hedefleyen dergilerle aynı kökten geldiği aktarıldı. Öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından, Yedi İklim ve Edebiyat Geleneği başlıklı panel, Yedi İklim Dergisi'ne Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mahmut Babacan tarafından hat sanatı tablosunun hediye edilmesiyle sona erdi. Panele katılan öğrencilere Yedi İklim Dergisi ve Marmara YediHilal Kulübü tarafından üniversitemizin öğrencilerinin yazılarından derlenerek çıkartılan Simit Dergisi hediye edildi.