Yeni Nesil Öğretmenlik Projesi Sertifika Töreni

Mezunlarla İletişim Sorumlusu Filiz Ural'ın açılış konuşması ile başlayan tören, üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Bozdoğan'ın konuşmasıyla devam etti. Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (MÜSEM) Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz'ın konuşmasının ardından, Mezunlar Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Bülent Yılmaz konuşmasını yaptı. Törende konuşmalarını yapan kişiler, öğrencilere sertifikalarını takdim etti. Tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yeni nesil öğretmenlik projesi hakkında;

Bu proje kapsamında amacımız öğretmenlerimiz ve öğretmen adaylarımızın yeni kazanımlar elde edip yeni nesillerle daha kolay iletişim kurarak öğrenme ve öğretme süreçlerini hızlandırmaktır. Bu program öğretmenliğe farklı yaklaşımlar kazandıran, eğitimde koçluk becerilerini kullandıran bir eğitim programıdır. Programda edinilen kazanımlar:

* Derin dinlemek, güçlü soru sormak, sorumluluk yaratmak,

* Sınırları zorlamak, odakta tutmak, sezgiyi kullanmak,

* Cesaretlendirmek, geri bildirim vermek, öz yönetim.

Bu programı tamamlayan adaylara uluslararası geçerliliğe sahip sertifika verilmektedir.