Yenilikçi Ara Yüz Yapıları Platformu Projesi’nin Açılış Toplantısı Yapıldı

Proje ile İstanbul merkezli sanayi kuruluşlarının yüksek katma değerli üretim yapmalarını, teknoloji tabanlı rekabetçiliklerini arttırmalarını sağlamak amacı güdülmektedir. Üniversiteler ve teknoparklar bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisleri ile sanayi Ar-Ge Merkezleri gibi farklı oluşumlardaki Ara Yüz Yapılarının, katılımcı ve kapsayıcı yöntemlerle işlevselliklerinin arttırılmasına ve kapasitelerinin daha etkin değerlendirilmesine yönelik işletme modeli geliştirilecektir. Bu sayede, Ara Yüz Yapılarının hizmet ağlarındaki sanayi kuruluşlarının, katma değeri yüksek ürün üretmeleri, teknoloji tabanlı rekabet yetkinliklerini geliştirmeleri ve yenilik kapasitelerini arttırmaları sağlanacaktır. Proje desteği ile kurulacak platformun ortaya koyacağı iş modeli, önce İstanbul’a daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılacaktır.

Proje Paydaşları, Marmara Üniversitesi’nin yürütücülüğünde, İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi olmak üzere toplam 5 üniversitenin Teknoloji Transfer Ofisi, Teknopark İstanbul A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM), Atabay Kimya Sanayi, VSY Biotechnology olan proje 18 ay süreli bir takvime sahiptir.