ERASMUS+ KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği Başvuruları

Erasmus+ kapsamında Erasmus program ülkelerinden (AB üyesi ülkeler, Türkiye, İzlanda, Makedonya) partner ülkelere (Avrupa Birliği Dışındaki Ülkeler) değişim hareketliliği gerçekleştirme maksatlı KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliğine başvuruda bulunmak isteyen bölümlerin 30 Ocak 2019 tarihine kadar partner kurumlarıyla ortaklaşa İngilizce dilinde hazırlayacakları başvuru metinlerini Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisine  eposta yoluyla MS Word formatında iletmeleri gerekmektedir. İletilecek olan belgede partner kurumun Avrupa Komisyonundan alınmış Participant Identification Code (PIC) numarasının da bulunması gerekmektedir. İlgili kod partner kurumdan talep edilmelidir. Kurumun PIC numarası yoksa aşağıdaki linkten sisteme kaydolarak bu numarayı temin edebilir:

Partner kurumun üniversite olması zorunludur.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından daha önce KA107 hareketliliği gerçekleştirmeyen kurumların personel değişimi için başvurmaları tavsiye edilmektedir.

Başvuru yapmak isteyen bölüm koordinatörlerinin hazırlaması gereken metin aşağıda belirtilen 4 soruyu cevaplayacak 4 ayrı kısımdan oluşacak şekilde hazırlanmalıdır:

1-Relevance of the strategy (Projenin uygunluğu/ilgililiği)

2-Quality of Cooperation Arrangements (Ortaklık mekanizmalarının kalitesi)

3-Quality of Project Design and Implementation (Proje tasarım ve uygulamasının kalitesi)

4-Impact and Dissemination (Etki ve yaygınlaştırma)

Soruların detaylarına ve sorulara verilecek cevapların neleri içermesi gerektiğine dair bilgilendirmeye aşağıda linki verilen International Credit Mobility (ICM) Handbook 2018 belgesinin 15.-18. Sayfalarından ulaşabilirsiniz. Ayrıca program kurallarına aşağıda linki bulunan Türkiye Ulusal Ajansına ait sunum vasıtasıyla ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunarız.

Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi

erasmus@marmara.edu.tr

International Credit Mobility (ICM) Handbook belgesini indirmek için tıklayınız.

2019 dönemi KA107 Bilgilendirme Toplantısı Tanıtım ve Temel kuralları sunumu için tıklayınız.