Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar’ın 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Sevgili öğrenciler, üniversitemizde görev yapmakta olan saygıdeğer akademik ve idari personelimiz, 2018-2019 Akademik Yılının heyecan ve sevincini hep birlikte yaşamaktayız.

“Köklü Geçmiş Güçlü Gelecek” sloganıyla 135 yıl önce akademik hayata başlayan Marmara Üniversitesi bugün, Türkiye’nin katma değer üreten en önemli yükseköğretim kurumlarından birisidir. Ülkemizde bilimin gelişmesi için kıymetli çalışmalar yapan, mezun ettiği öğrencilerle ekonomik, sanatsal ve sosyal alanlarda gelişime öncülük eden üniversitemiz, akademik hayatın ilk akla gelen marka üniversitelerindendir.

Marmara Üniversitesi, 16 fakülte, 11 enstitü, 4 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu, 19 araştırma ve uygulama merkezi, 1 uzaktan eğitim merkezi ve 1 sürekli eğitim merkeziyle ve bini aşkın akademik personeliyle,  90 bine yakın öğrenciye eğitim hizmeti vermektedir. Bunun yanı sıra Erasmus, Mevlana gibi değişim programları ve uluslararası protokoller kapsamında yabancı öğrenciler tarafından da en çok tercih edilen üniversitelerden birisidir.  Üniversitemizin, aralarına her yıl yenilerini eklediği 38 farklı ülkedeki 201 üniversiteyle 708 adet iş birliği ve öğrenci/öğretim elemanı değişim antlaşması bulunmaktadır. Yaklaşık bin öğrencimiz bu değişim anlaşmaları doğrultusunda dünyanın en saygın üniversitelerinde eğitim görme imkanına sahip olmaktadır. Buna karşılık her yıl 115 farklı ülkeden gelen, 3 binden fazla yabancı öğrenci ise üniversitemizi tercih etmektedir.

Üniversitemizde lisans diploması veren tüm programlarda çift anadal imkanı bulunmaktadır. Bu programlardan mezun olan öğrencilerimize iki anadal için, iki farklı diploma verilmektedir. İkinci bir lisans programında öğrencilerimizin daha sınırlı bir eğitim görmesini sağlayan sertifika amaçlı yandal programlarımız da bulunmaktadır. Bu programlar, farklı birimlerdeki lisans programları arasında da aynı birimdeki lisans programları arasında da yürütülebilmektedir.

En büyüğü Göztepe Yerleşkemizde olmak üzere toplam 9 kütüphane ile 482 bin e-kitaba, 272 bin basılı kitaba, 82 bin e-dergiye, 32 bin e-teze ve 105 veri tabanına ücretsiz şekilde ulaşabilme, 7 gün 24 saat hizmet veren büyük ve rahat salonlarda çalışmalarınızı yapabilirsiniz.

Halk oyunları, tiyatro, fotoğrafçılık, basketbol, voleybol, resim, müzik gibi çeşitli sanat ve spor dallarında ücretsiz düzenlenen kurslardan da faydalanabilirsiniz. Yemekhanelerimizde her gün uygun fiyata, sağlıklı ve temiz bir yemek hizmeti alabilirsiniz.

Her alanda olduğu gibi sağlık ve yaşam alanlarında da sizleri hiçbir zaman yalnız bırakmıyoruz. Mediko-sosyal hizmetlerinde, laboratuvar, röntgen, diş, tedavi ve pansuman, psikolojik danışmanlık ve diyet branşlarında ücretsiz hizmet alabilirsiniz. Üniversitemizin birimlerinde kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilecek, bu sayede hem üniversitenizi daha yakından tanıyacaksınız, hem de çalışma hayatına hazırlanırken harçlığınızı kazanabilirsiniz.

Sevgili öğrenciler, Üniversitemizde geçireceğiniz eğitim hayatınızın, bundan sonraki iş ve çalışma hayatınıza yön vereceğini hiçbir zaman unutmamalısınız. Burada yapacağınız çalışmalar, geleceğinizi şekillendirirken; sizleri de daha donanımlı bir insan haline getirecektir. Hayallerinize ulaşmak için verimli çalışmalar yapmanızı temenni eder, bundan sonraki eğitim hayatınızda mutluluk ve başarı diler, hepinizi tebrik ederim.