Üniversitemiz PTT ile Kampüs Kart Paylaşım ve Kullanım İş Birliğini Yaptı.

Marmara Üniversitesi ile PTT arasında, Yenilikçi Teknolojik Uygulamalar içeren Kampüs Kart Projesi İşbirliği Protokolü, Marmara Üniversitesi Sultanahmet Yerleşkesi’nde 04.12.2018 tarihinde imzalandı.

Kampüs Kartınızla Neler Yapabilirsiniz?

• Size özel tasarlanmış bir kurum kimlik kartıdır.
  • Kartınızı, Marmara Üniversitesi kampüslerinde; turnike, kapı, asansör, otopark, kapalı spor salonu ve kütüphane geçişlerinde (geçiş izni verilmesi halinde) kullanabilirsiniz.
  • Üniversite yemekhanelerinde* nakit para kullanmadan ödeme aracı olarak kullanabilirsiniz.
  • Kampüs kartınız Türkiye Kart uygulaması başladıktan sonra “Türkiye Kart” özelliğini taşıyabilecektir.
  • PTT’nin kampüs kart sahiplerine özel avantajlarından ve indirimlerinden faydalanabilirsiniz.

*Öğrenciler, öğle ve akşam olmak üzere günde iki öğün yemekhaneden yararlanabilirler. Diğer bütün kart kullanıcıları için sadece öğle yemeği imkânı bulunur.

Kampüs Kart kimlere verilir?

•   Öğrenci Kimlik Kartı

Önlisans, lisans, tezli/tezsiz yüksek lisans, doktora/sanatta yeterlik öğrencilerine verilir.

•   Akademik Personel Kimlik Kartı

Öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, öğretim görevlileri, okutmanlar, eğitim-öğretim planlamacıları ile YÖK tarafından görevlendirilen kadrolu akademisyenlere verilir.

•  İdari Personel Kimlik Kartı

Kadrolu ve sözleşmeli idari personel ile Maliye Bakanlığı vizeli geçici ve sürekli işçilere verilir.

•   Geçici Kimlik Kartı

Misafir akademik personele, geçici olarak görevlendirilen idari personele, dışarıdan gelen değişim programı (Erasmus, Farabi, Mevlana) öğrencileri/öğretim elemanları, özel durumlu öğrenciler, proje çalışanları, MEB bursiyerleri, Sağlık Bakanlığı kadrosundaki hastane çalışanları, araştırmacılar ile ÖYP kapsamında dil kursuna gelenlere geçici kimlik kartı verilir. Bu kart yemekhane, otopark ve kütüphane gibi üniversite hizmetlerinde kullanır.

•   Diğer Kart

Emekli, Mezun vb. kurum tarafından belirlenen kişiler için basılan karttır.

Kart Ücreti var mı?

Marmara Üniversitesi Öğrencilerine, Akademik ve İdari personeline kampüs kart ücretsiz verilir.

Kart sahipleri, Banka mudisi olmak zorunda mıdır?

• Hayır. Böyle bir zorunluluk yoktur. Kampüs Kart, banka ile ilişkili bir kart değildir. Kartın finansal ödeme özellikleri için posta çeki hesabı kullanılır.

Başka avantajları var mı?

• İBB ve Kadıköy belediyesi sosyal tesislerindeki indirimlerden faydalanılır.
  • PTT Cell tarifeleri, PTT Kargo gönderileri, ePTTavm.com pazaryeri portalı alışverişleri ve PTT Sigorta ürün ve hizmetleri indirimlidir.
  • Kart ile fatura ve diğer PTT kanalıyla yapılabilen ödemeler gerçekleştirilir.
  • Kart kullanıcıları Akıllı Bisiklet Sistemi ile park istasyonlarından ve akıllı bisiklet kiralama sisteminden yararlanabilir.

Kampüs Kart sisteminde yer alan diğer özellikler nelerdir?

• Ziyaretçi takip sistemi
  • Mobil okuyucular ile konferans, seminer gibi faaliyetlerde kullanılır.
  • Plaka tanıma sistemi
  • Posta Kahvesi ve PTT KARGOMAT hizmet noktaları kullanılabilir.

Prof. Dr. Erol ÖZVAR

Marmara Üniversitesi Rektörü