ÜNİVERSİTEMİZİN 135. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN TEŞRİFLERİYLE KUTLANDI

12.01.2018 tarihinde Sultanahmet Rektörlük Binasında düzenlenen törene, Bakanlar, Milletvekilleri, Valiler, Kaymakamlar, Belediye Başkanları gibi devlet zirvesinin önemli isimleri katıldı. Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ithafen; "Üniversitemiz tarihinde hiç olmadığı kadar büyük bir teveccühe mazhar olmuştur." diyen Rektör Arat; "Her zaman bu teveccühe layık olma gayreti içerisindeyiz." şeklinde konuştu. Rektör Arat, Maltepe'de yeni yapılacak olan külliyenin adının üniversitemiz Yönetim Kurulu tarafından oy birliği ile Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi olmasına karar verildiğini söyleyerek, bu durumu uygun bulmalarından ötürü Cumhurbaşkanımıza şükranlarını iletti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan,"Şahsımın mezuniyetinden bir yıl sonra bugünkü adını alan Marmara Üniversitemiz, 84 binin üzerindeki öğrenci ve 3277 öğretim üyesi ile ülkemizin önde gelen yüksek öğretim kurumları arasında mümtaz bir yere sahiptir." dedi. Yardımcı Doçent kadrosu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doktoradan sonra bir de yardımcı doçentlik olmayacak. Doktoradan sonra kazanan doçentliğe gidecek." şeklinde konuştu.

Marmara Üniversitesi Doktora öğrencisi Tünzale Memmedzade tarafından saf ipek üzerine altın harflerle işlenmiş olan veyapımı 3 senede tamamlanan Kuran-ı Kerim, Cumhurbaşkanımıza takdim edildikten ve diğer plaket takdimleri yapıldıktan sonra program, aile fotoğrafı ve ikram ile sona erdi.